Uitgeverij Scheffers - Poseidon Pers

tel. 030 272 1172 of 06 2904 3926

Auteurs

Florence van Berckel, e.a.
Margriet Brandsma en Pieter Klein
Hella Haasse
Heere Heeresma
Jan Hoedeman
Henk van Hoorn, e.a.
J.G. Kikkert
Ton van Rietbergen
Wibe Veenbaas
omslag boek

Florence van Berckel, e.a.: Het PSV-gevoel

Na de succesvolle voetbalboeken Het Feyenoord-gevoel en 100 Jaar Ajax-gevoel, nu de opvolger over onze trots uit Het Zuiden, PSV. Wat maakt Philips Sport Vereniging tot een topclub? Hoe is de relatie met het grote moederbedrijf? En welke grote spelers en trainers hebben PSV roem en glorie gebracht? In Het PSV-GEVOEL komen al die zaken aan bod, geschreven met liefde voor de club, of in een kritische analyse. Hoogte- en dieptepunten, falen en succes in een smakelijke verzameling bij elkaar gebracht.

PSV is kampioen van Nederland geworden en is daarmee de eerste titelhouder van de 21e eeuw. In Het PSV-gevoel schrijven 14 auteurs over hun eigen PSV-gevoel of dat van anderen. Over spelers, trainers en voorzitters. Over het huidige PSV en dat van vroeger. Over Eindhoven en het minderwaardigheidscomplex ten opzichte van Ajax en Feyenoord, de grote clubs van boven de rivieren. Dat complex zou niet hoeven bestaan. Ook PSV heeft in de afgelopen decennia mooie successen geboekt: landstitels, nationale bekers en twee Europa Cups. En grote spelers hebben de bloei van hun carrière in Eindhoven beleefd. Bij PSV, een club met trouwe supporters, een club waar het nog gezellig kan zijn.

In Het PSV-gevoel komen al die zaken aan bod, geschreven met liefde voor de club, of in een kritische analyse. Hoogte- en dieptepunten, falen en succes in een smakelijke verzameling bij elkaar gebracht.

Het PSV-gevoel - een portret van een trotse voetbalclub.

Auteurs: FLORENCE VAN BERCKEL, RUURD EDENS, GUUS VAN HOLLAND, ARNO KANTELBERG, AUKE KOK, HERMAN KUIPHOF, MARCEL LAMMERS, XAVIER MOONEN, JEAN NELISSEN, FRANS VAN SCHOONDERWALT, FRITS SPITS, HENRI VAN DER STEEN, HENK VAN WEERT EN ROB VAN DER ZANDEN.


ISBN: 9789055460748

Titels

Het PSV-gevoel
100 Jaar Ajax-gevoel
Jan Pronk
Ogenblikken in Valois
Gelukkige Paren
Geschoren schaamte
Robuuste buste
Haagse Tableaus
Buiten is het twaalf graden...
Beatrix, Mens en majesteit
Juliana, Een vorstelijk leven
Willem-Alexander [2e dr.]
Misdaad & strafschoppen
Op verhaal komen