Uitgeverij Scheffers - Poseidon Pers

Tel. 030 - 272 11 72

Auteurs

Florence van Berckel, e.a.
Margriet Brandsma en Pieter Klein
Hella Haasse
Heere Heeresma
Jan Hoedeman
Henk van Hoorn, e.a.
J.G. Kikkert
Ton van Rietbergen
Wibe Veenbaas
omslag boek

Jan Hoedeman: Haagse Tableaus

Samenzweringen in achterafkamertjes, de stoelendans bij de verdeling van de ministerszetels, informateurs en formateurs, ja maar tenzij en als het niet anders kan, lood om oud ijzer, kortom: in onze democratie waar altijd coalities gesloten moeten worden, is een traditie aan rituelen ontstaan die bij de vorming van Paars II weer alle kansen kreeg om op te bloeien.

In HAAGSE TABLEAUS doet politiek redacteur Jan Hoedeman, als weinig anderen ingevoerd in politiek Den Haag, een boekje open hoe het er achter de schermen van de formatie werkelijk aan toegaat. Hij beschrijft de wonderlijke rituelen in heden en verleden die uiteindelijk leiden tot de beroemde bordesscène: de Koningin presenteert haar nieuwe kabinet. Tijdens de vorming van Paars II in de afgelopen weken deed Hoedeman in de Volkskrant regelmatig verslag van dit fascinerende machtsspel. Voor zijn artikelen raadpleegde hij een waaier aan hoofdrolspelers uit allerlei kabinetsformaties van na de Tweede Wereldoorlog. Wie werkelijk wil begrijpen wat er gespeeld heeft bij de formatie van het Tweede Kabinet-Kok kan het lezen in HAAGSE TABLEAUS.

Jan Hoedeman is politiek redacteur van de Volkskrant. Hij maakte naam met de publikatie van zijn boek Hans Wiegel en het spel om de macht.

Een uitgave in samenwerking met de Volkskrant.


ISBN: 9789055460557

Titels

Het PSV-gevoel
100 Jaar Ajax-gevoel
Jan Pronk
Ogenblikken in Valois
Gelukkige Paren
Geschoren schaamte
Robuuste buste
Haagse Tableaus
Buiten is het twaalf graden...
Beatrix, Mens en majesteit
Juliana, Een vorstelijk leven
Willem-Alexander [2e dr.]
Misdaad & strafschoppen
Op verhaal komen