Uitgeverij Scheffers - Poseidon Pers

tel. 030 272 1172 of 06 2904 3926

Auteurs

Florence van Berckel, e.a.
Margriet Brandsma en Pieter Klein
Hella Haasse
Heere Heeresma
Jan Hoedeman
Henk van Hoorn, e.a.
J.G. Kikkert
Ton van Rietbergen
Wibe Veenbaas
omslag boek

Florence van Berckel, e.a.: 100 Jaar Ajax-gevoel

Dit jaar viert Ajax zijn 100-jarig bestaan. Voldoende aanleiding om stil te staan bij de constanten van de meest succesvolle voetbalclub die ons land kent. Wat verstaan wij onder een Ajax-gevoel, wat is typisch Ajax en waarin onderscheidt Ajax zich van Feyenoord en PSV? Een aantal van onze beste [sport]journalisten schrijft in 100 JAAR AJAX-GEVOEL zijn liefde of haat voor deze grote voetbalclub met verve van zich af.

De "godenzonen" van AFC Ajax waren tot bovenmenselijke proporties verheven geraakt. De successen waren er ook naar: Ajax bracht het liefst 6 Europese bekers mee naar Amsterdam, waarvan 4 in de Europa Cup I. De club groeide uit tot een mondiale mythe. Het afgelopen seizoen liep het spelletje wat minder goed en Ajax maakte een slecht seizoen door. Inmiddels lijkt Ajax de weg terug gevonden te hebben. En zo is het wel vaker op en neer gegaan met Ajax in de 100 jaar van zijn Amsterdamse voetbal-bestaan.

100 JAAR AJAX-GEVOEL wil een poging tot analyse zijn van een eeuw unieke voetbalhistorie. Hoe werkt Ajax als instituut? Wat zijn de constanten in het spel? Wat is het geheim van het "Ajax-concept"? Hoe werkt de traditie die Ajax tot een topclub maakte en die deze status weet vast te houden? Aan bod komen zaken zoals memorabele wedstrijden, spelers, trainers, voorzitters, hoogte- en dieptepunten, de stijl van de club, kortom alles wat een grote voetbalclub interessant maakt. Een smakelijke verzameling verhalen, analyses en beschouwingen over de hoofdstedelijke voetbalclub waarin het Ajax-gevoel ruim aan bod komt.

Aan dit boek werken o.a. mee: Florence van Berckel, Hugo Borst, Hugo Camps, Jan Donkers, Herman Kuiphof, Emile Schelvis, Mart Smeets, Jaap Visser en Harry van Wijnen.


ISBN: 9789055460144

Titels

Het PSV-gevoel
100 Jaar Ajax-gevoel
Jan Pronk
Ogenblikken in Valois
Gelukkige Paren
Geschoren schaamte
Robuuste buste
Haagse Tableaus
Buiten is het twaalf graden...
Beatrix, Mens en majesteit
Juliana, Een vorstelijk leven
Willem-Alexander [2e dr.]
Misdaad & strafschoppen
Op verhaal komen