Uitgeverij Scheffers - Poseidon Pers

tel. 030 272 1172 of 06 2904 3926

Auteurs

Florence van Berckel, e.a.
Margriet Brandsma en Pieter Klein
Hella Haasse
Heere Heeresma
Jan Hoedeman
Henk van Hoorn, e.a.
J.G. Kikkert
Ton van Rietbergen
Wibe Veenbaas
omslag boek

J.G. Kikkert: Beatrix, Mens en majesteit

Een boeiende, journalistiek geschreven, politieke biografie over ons huidige staatshoofd. Kikkert doet recht aan de rol die Beatrix in onze politieke constellatie speelt maar stelt het gangbare beeld bij.

Dat Koningin Beatrix in de Nederlandse samenleving een dominante positie inneemt, behoeft nauwelijks betoog. Niet geliefd maar wel populair verkent zij tot het uiterste de grenzen van het constitutionele koningschap. Beatrix is dan ook veel meer dan haar moeder een politica en trekt daarmede de lijn van haar grootmoeder Wilhelmina door.

Jan Kikkert, een van de best ingevoerde royalty-watchers van ons land en kritisch biograaf van bijna al onze staatshoofden, geeft in zijn boek over Beatrix een beeld van onze koningin zoals wij dat eigenlijk niet kennen. Hij weet met vele kleine en grotere nieuwtjes het gevestigde beeld bij te stellen en te verfijnen. BEATRIX, Mens en Majesteit is daarmee geworden tot een interessante politieke biografie van de eerste burger in onze samenleving.

Vanwege de nieuwswaarde haalde het boek veel publiciteit. NOS en RTL Nieuws, praktisch alle radio- en tv-praatprogramma's besteedden aandacht aan Kikerts biografie. Ook in de pers was er veel aandacht van 2 bladzijden in Vrij Nederland [voorpublikatie] tot en met 2 bladzijden in Privé.


ISBN: 9789055460618

Titels

Het PSV-gevoel
100 Jaar Ajax-gevoel
Jan Pronk
Ogenblikken in Valois
Gelukkige Paren
Geschoren schaamte
Robuuste buste
Haagse Tableaus
Buiten is het twaalf graden...
Beatrix, Mens en majesteit
Juliana, Een vorstelijk leven
Willem-Alexander [2e dr.]
Misdaad & strafschoppen
Op verhaal komen