Logo WTC Tuindorp Stoempers Tuindorp in Utrecht kent sinds 1994 een wielerclub, de TUINDORPSTOEMPERS. De Tuindorpstoempers is de leukste racefietsclub van Nederland en omstreken. Sportief fietsen waarbij het sociale element en het genieten van de natuur minstens zo belangrijk zijn.

De club is heel laagdrempelig: Er wordt geen contributie geheven en daarom zijn er ook geen echte "leden". Het devies is: vrijheid, blijheid. Weinig hoeft, veel kan.
Voor informatie over de TUINDORPSTOEMPERS kun je terecht bij Diederik Verheul en Frank Bles . Alle informatie kun je vinden op de website WWW.TUINDORPSTOEMPERS.NL

Deze website wordt nog in ere gehouden voor de historie van de Tuindorp Stoempers. De "founding fathers" behoren inmiddels tot de veteranen maar fietsen nog zeer regelmatig.

In maart wordt de fiets uit het vet gehaald. Iedere zaterdag wordt er een toertocht gereden, variërend van 40 tot 100 km. Geregeld wordt er ook buiten Utrecht gereden, tot en met trips naar verre oorden als Vlaamse Ardennen en Eifel.
Door de week wordt er iedere dag gereden op onderlinge telefonische afspraak. Dat zijn rondjes van 25 tot 50 km al naar gelang de tijd die men heeft.
Het tempo ligt rond de 38 km p.u.

De vaste tijdstippen om te toeren zijn:
1. Zaterdagmorgen 8.30 uur, adres: tankstation van de Q8 - Eykmanlaan
2. Bij regen geen tocht.
 

Inlichtingen bij Jan Scheffers [272 11 72] en Luuk Emmink [271 43 27]
  © 1994/2012 Jan Scheffers